Bollywood

Bollywoods historia

Indiens Bollywood är världens största filmindustri och producerar mer är 1200 filmer per år. Bollywooddansen är en fartfylld och färgglad dansform som för dig in i den indiska filmens drömvärld. Dansen är en härlig blandning av klassiska indiska danser, traditionella indiska folkdanser, orientalisk dans och olika västerländska dansinfluenser. Det är en dansstil som blandar in dans och skådespeleri till en helhet, där dansaren lever sig in filmstjärnans roll med mimik, handgester och levande ansiktsuttryck.

I Bollywoddansen använder man som tjej traditionella kläder som t.ex. lehnga, en tvådelad dräkt med kjol, top och slöja eller Salwar kameez som består av en knälång tunika, byxor och slöja till. Som kille använder man t.ex Sherwani/ Kurta, traditionella kläder för män som består av speciella byxor med snygg tunikaliknande överdel och en manlig sjal till. Både män och kvinnor dansar denna dansform!


Bollywood hos DQ

Vi värmer upp, jobbar isolering och teknik samt koreografi/dans.

Ni kan ha på er vanliga träningskläder och ta gärna med en sjal att knyta om höfterna! Vi har några sjalar att låna ut samt kläder till bruden.

Vi avsutar med att huvudrollsinnehavaren får visa upp sina färdigheter för er andra!

Klädsel;
Vanliga träningskläder är att rekommendera. Inga skor behövs.