Vad är burlesk?

Det finns många svar på frågan om vad burlesk är, och det är svårt att ge ett solklart svar. Man brukar kunna enas om att det som konstform uppstod i USA i slutet på 1800-talet och man brukar också kunna enas om att det bör innehålla humor, det överdrivna på något sätt (till exempel i satir, eller överdådig kostym och make-up), och någon form av avklädande – med fokus på tease snarare än strip.
 

Det handlar alltså inte så mycket om VAD man visar upp eller inte, utan HUR man gör det. Vi dansar till välkända låtar och lär oss röra oss kaxigt, flörtigt, gulligt, sexigt och roligt med en cabaret-aktig stil. Men, det är definitivt en sensuell konstform, och en konstform som använder kroppen och förväntningarna på kroppen som redskap för att kommentera eller arbeta utifrån sexualiteten på olika sätt.
 

Burlesk har återuppväckts i modern tid med fokus på glamourös striptease. Den nya burlesken brukar räknas som att den uppstod omkring 1995, också det i USA.

Man kan helt enkelt säga att Dancing Queens Burlesq är både rolig och spännande samt innehåller en salig blandning av glamour, underhållning, sensuell stämning, showdans, femininitet och mycket mer. Prova hos oss och bli överraskad!

Klädsel;
Vanliga träningskläder är att rekommendera. Inga skor behövs.
Kan köras med stol, med stolpe eller utan något redskap.