Möhippa

Möhippans Historia

Möhippan uppstod i Sverige i början av 1900-talet. Men så kallade mökvällar har funnits ända sedan 1600-talet. De arrangerades av brudens föräldrar för släkt och vänner kvällen före bröllopet. Mot slutet blev tillställningen en fest där enbart kvinnor deltog. Hippa är ett ord som kom till vid sekelskiftet och betyder festlig sammankomst. Karakteristiskt för möhippan är att den blivande bruden ska överraskas av arrangemanget och ofta förses med ögonbindel.
.

möhippa hos dancing queen

Är en unik upplevelse och ett minne för livet!
 

Anländ 10-15 minuter innan klassen börjar så hinner ni byta om i lugn och ro. Ni blir emottagna och incheckade av vår värdinna i receptionen. Uppge gärna om bruden kommer med ögonbindel eller om ni vill ha någon specifikt bemötande!

Vi börjar med uppvärmning för att väcka kroppen och sätta partystämningen. En timma fullspäckad av höfter, svett, skratt och moves ni aldrig trodde ni skulle göra väntar!

I slutet blir det finaler och läge att föreviga brudens talanger på film (glöm inte kamera!). Självklart får ni fota och filma hur mycket ni vill under hela timmen. Innan vi släpper er till övriga aktiviteter stretchar vi ut kroppen för att minska risken för träningsvärk.

Efter klassen disponerar ni ett av våra omklädningsrum med tillgång till dusch (där shampo, tvål och balsam finns). Även fön, platttång och stylingprodukter finns tillgängligt. Ni kan antingen hyra eller ta med handdukar och eventuellt en vattenflaska.
 

Innan ni lämnar studion, får bruden med sig ett diplom och en CD-skiva med musiken ni dansat till, så showen kan göras om och om igen! Varför inte på bröllopet?
.

Klädsel

Klädseln beror på vilken dans ni väljer. Men ni får gärna klä ut både er och bruden då det bara höjer stämningen! (vi har en del kläder att låna till bruden).