Studio DQ banner

historia

För över tio år sedan klev jag in på Crunch Fitness (kedja med gym över hela USA) Downtown Manhattan i New York. Det stod Cardio Strip på schemat och det tyckte jag lät spännande, men jag visste inte riktigt vad jag gav mig in i...

In i salen kommer en lång, vältränad, mörk man endast iklädd röda stringkalsonger med kardborre i sidan och gymnastikskor. Utan att prata sätter han igång klassen.

Han dämpar belysningen och startar musiken. Från högtalarna skrålar Britney sig hes och vi får börja med att gå diagonalt över golvet, stanna vart fjärde steg, böja på knäna och rulla höfterna samtidigt som vi ska dra ner byxans linning och visa troskanten.

 

Instruktören ville se oss svettas

Efter två omgångar går han bestämt fram till stereon, stänger av musiken och tänder upp ljuset. Han tittar argt på oss och säger 'Ladies, this is not cheerleading, this is stripaerobics! You got to show me som f*****g ass!'

En timme senare var jag totalt såld! Att få träning, dansa, känna sig sensuell och snygg samtidigt som svetten lackade! Allt till min favoritmusik! Jag gick på varje klass den veckan. Sedan övertalade jag instruktören att ge mig privatlektioner under resten av tiden jag var kvar! Upplägget på klassen var dock inte direkt som jag skulle gjort det, så det planerades raskt om.
 

Starta konceptet i Sverige

Åter hemma i Sverige återstod problemet om vart jag skulle lära ut detta till andra. Sommaren 2004 fick jag napp på Hälsostudion i Båstad. Tommy som äger gymmet, gillade min galna idé och vi körde en veckas convent samtidigt som tennisen pågick.

Det var en modig grupp kvinnor som vågade sig dit! Varje dag fick de lära sig en ny del av koreografin som vi på lördagen satte ihop till en dans. Dom var helt fantastiska! Levde sig in i rörelserna och bjöd på sig själva! Jag insåg snabbt att detta är något alla kan göra!

Sedan följde två mörka år av tjatande på de olika gym jag jobbade på, några ville ändra namnet, andra ville ändra upplägget.

Jag körde möhippor inhyrd på Nautilus i Vasastan och fick bokningar ryktesvägen.

Alla som kom var helt eld och lågor och frågade om och när jag skulle börja köra detta på något gym eller dansskola. Lösningen kom snabbare än jag trodde!

 

Balance skrattade

Då jag våren 2006 började jobba på Balance som spinninginstruktör, tjatade jag min vana trogen om att få ta in strippaerobics på gymmet. De skrattade åt mig först, men föreslog ändå att jag skulle få köra en klass med alla som jobbade där på vår höst kick-off.

Sagt och gjort, det var inte bara glada miner från alla men de kämpade och snurrade. Till och med alla stela PT-killar klarade av det mesta! Marcus var dock den kille med mest talang! Och var det något den klassen bevisade så var det att alla kan delta, killar som tjejjer, unga som gamla, de som aldrig tränat aerobics och de som inte har mycket till taktkänsla!

Innan klassen var slut sa båda cheferna, Magnus och Daniel, det är klart vi tar in det här!

Resten är som sagt historia! Jag är så glad att äntligen 'hittat hem' och fram med något som jag brinner för! Det finns lika många varianter som deltagare och instruktörer och alla har sin stil vilket gör det hela så mycket roligare.
 

Framtiden

Och nu står vi inför ett nytt år, både Pole, Chair, Floor och Umbrella har blivit supersuccér! Vi har träffat 1000-tals modiga, tuffa, sexiga tjejer och killar under åren som alla har tagit dansen till sig hjärta! Till er vill jag bara säga TACK! Ni ger oss energi och tillsammans skapas elektriska ögonblick!
 

År 2012 firade vi 10-års jubileum och hösten 2014 flyttade vi in i nya, ännu större lokaler vid hötorget där vi har 4 salar.

Vi ser fram emot fler framgångsrika år. Vi arrangerar tävlingar bla Battle of The Pole, och SM och är drivande bakom Svenska pole förbundet. Våra instruktörer är eftertraktade domare och inspiratörer runt om i världen.

Vi har kurser, hippor, sexor och kick-off'er på studion samt klasser på gym runt hela Sverige.
 

För som ni vet...allt handlar bara om att våga...

Ser fram emot att träffa Er!
 

Mvh

Petra

Grundare av Dancing Queen