Studio DQ banner

Dancehall Queen / Twerk

Sedan slutet av 1990-talet har Dancehall varit den dominerande musik och dansstilen på Jamaica. DancehallQueen är en stil bara för tjejer med låtar där man ofta följer de stegen artisterna sjunger om i musiken. Det är heta höfter, rump-skak och häftiga rörelser. DancehallQueen handlar om att ta plats och få vara just den Queen man är!

När ni dansar DancehallQueen hos oss får ni pröva flera tekniker och steg. Ni får bland annat testa på att hitta rätt balans mellan att slappna av i rätt muskler och sedan spänna dem så att 'bounce' framkommer. Sedan tränar ni er på att isolera höfterna så att ni sakta men säkert får till rätt gung, såkallad wining.

Ni kommer göra en koreografi så att alla kan hänga med och så klart får ni uppträda den först tillsammans och sedan får bruden uppträda för er andra.

När slutet börjar närma sig får ni även testa på hett omdiskuterade 'twerking' om ni vill. Med härliga rytmer och inspirerade rörelser guidar fantastiska Isabelle er igenom en rolig timme med svett, nya upplevelser och många skratt.

Boka vår dancehallQueen klass om ni är redo att testa denna dynamiska, sexiga dansstil som inspirerat många stora artister som Beyonce, Rihannas, Niki Minaj etc. Kanske blir ni lika förtjusta som Miley Cyrus, i att skaka rumpa.


Klädsel;
Vanliga träningskläder är att rekommendera. Klassen genomförs barfota eller med inomhus träningsskor.